Menu Sluiten

Soorten Sifons

Hansgrohe: leader in douches, keuken- en badkamerkranen die kwaliteit, design en innovatie verenigen. De ideale partner bij de bouw of renovatie van uw keuken en badkamer.

01076770107677

More info

tags: Premiummerk Badkamer – Premiummerk Keuken – Alles Voor Uw Badkamer – Alles Voor Uw Douche – Premium Producten Badkamer – 

Wenst u meer info over soorten sifons kijk dan vlug op https://www.hansgrohe.be/nl | Sifon Soorten

Badkamers Soorten Sifons: Een Complete Gids

In een badkamer zijn er vele elementen waar men vaak niet direct aan denkt, maar die wel essentieel zijn voor het goed functioneren van de ruimte. Een daarvan is de sifon. Hoewel de sifon misschien niet het meest glamoureuze onderdeel van de badkamer is, is het wel een belangrijk element dat zorgt voor een goede afwatering en voorkomt dat nare geuren ontsnappen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten sifons die er op de markt verkrijgbaar zijn en wat de voordelen zijn van elk type.

Wat is een sifon?

Laten we eerst eens kijken naar wat een sifon precies is. Een sifon is een gebogen buis die zich onder de wastafel, douche of bad bevindt en die ervoor zorgt dat het water uit de afvoer wordt afgevoerd. Het design van de sifon zorgt ervoor dat er altijd een kleine hoeveelheid water in de buis blijft zitten, wat voorkomt dat nare geuren uit het riool in de badkamer terechtkomen.

Traditionele sifon

De traditionele sifon is de meest voorkomende vorm van sifon. Het bestaat uit een gebogen buis die is bevestigd aan de afvoer en een verticale buis die omhoog gaat en eindigt met een aansluiting voor de afvoerpijp. Deze sifon is te herkennen aan zijn karakteristieke uiterlijk en wordt vaak gebruikt in combinatie met een wastafel of bad.

De voordelen van een traditionele sifon zijn dat het gemakkelijk te monteren is, er weinig onderhoud nodig is en het goed werkt voor de meeste situaties.

EasyClean sifon

Een ander type sifon is de EasyClean sifon. Deze sifon is speciaal ontworpen voor gebruik in douches en zorgt ervoor dat haren en zeepresten niet vast komen te zitten in de afvoer. Het heeft een afneembare bak die gemakkelijk te reinigen is en voorkomt verstoppingen. Daarnaast maakt de EasyClean sifon het ook mogelijk om op elk moment toegang te krijgen totde afvoerleidingen zonder dat de hele sifon gedemonteerd hoeft te worden.

Inbouw sifon

Een inbouw sifon is een verborgen sifon die in de muur is ingebouwd. Hierdoor is het niet zichtbaar en geeft het een strakkere uitstraling aan de badkamer. De inbouw sifon wordt vaak gebruikt in moderne badkamers waarbij een minimalistisch design gewenst is. Een nadeel van dit type sifon is dat het moeilijker te bereiken is voor onderhoud en reparaties.

Pop-up sifon

Een pop-up sifon is een combinatie tussen een sifon en een afsluitplug. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met wastafels en heeft als voordeel dat het geen extra ruimte in beslag neemt onder de wastafel. Het is gemakkelijk te openen en te sluiten met een hendel of knop en zorgt ervoor dat het water snel kan worden afgevoerd.

Afvoerputje sifon

Als laatste hebben we de afvoerputje sifon. Dit is een basis sifon die wordt gebruikt in combinatie met badkuipen en douches met een afvoerputje in plaats van een reguliere afvoer. De afvoerputje sifon is eenvoudig te installeren en te onderhouden en is ideaal voor kleine ruimtes.

Conclusie

De sifon is een essentieel onderdeel van elke badkamer en zorgt ervoor dat water goed wordt afgevoerd en nare geuren worden voorkomen. Er zijn verschillende soorten sifons verkrijgbaar, elk met hun eigen voordelen en geschikt voor verschillende situaties. Of je nu op zoek bent naar een traditionele sifon, een easyClean sifon of een inbouw sifon, er is altijd een passende oplossing voor jouw badkamer.

Wil je meer weten over de verschillende sifons en welke het beste past bij jouw badkamer? Bekijk dan het assortiment op Hansgrohe.be/nl/badkamer/producten/douches/doucheafvoeren en kies de juiste sifon voor jouw badkamer. Zo geniet je niet alleen van een mooie en functionele badkamer, maar ook van een goed werkende afvoer!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Soorten sifons

!–StopPubText–>.